Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Carita Drew

helsinkiläinen teatteriohjaaja

PHOSPHORUS - EXTRACTS FROM THE DIARY OF PEOPLE (ohjaaja)

Yleisö saapuu. Lavalla on tuoleja, jotka ovat merkitty: palestiinalainen näyttelijä, kolumbialainen näyttelijä, romanialainen näyttelijä, norjalainen näyttelijä, saksalainen näyttelijä, tanskalainen näyttelijä, egyptiläinen näyttelijä, portugalialainen näyttelijä.

Phosphorus - extracts from the diary of people on tanssiteatteriteos, jonka materiaali on kerätty August Strindbergin päiväkirjasta Inferno, hänen näytelmästä Tie Damaskukseen, sekä työryhmän omista päiväkirjamerkinnöistä. Pääteemana on ihmisten yksinäisyys ja heitä ympäröimä kylmä maailma.  Esitys yhdistelee tanssia ja klovneriaa.

Esitys rakentuu erillisistä kohtauksista, joissa kuvataan hyvin arkista elämää arkisilla hahmoilla, kunnes arkisuus rikotaan surrealistisella sisääntulolla. Emme kerro kokonaisia tarinoita, vaan yksittäisiä välähdyksiä ihmisten elämistä. Kohtauksesta toiseen kuitenkin kiertää kirja ja aina eri henkilö väittää kirjoittaneensa kirjan. Se on ihmisten päiväkirja. Kohtaukset käsittelevät aiheita:  kontaktin puute, yksinäisyys, alkuaineet (mistä maapallo rakentuu), ja biologia (kuinka ihminen käyttäytyy). Liikekielen taustalla on elementtejä Butoh tanssista, nykytanssista ja  esiintyjien omista oppimista tekniikoista.  Esityksessä on liikkeen lisäksi myös dialogia, mutta hyvin vähin määrin, liike ja liikkumattomuus ovat esityksen pääasia. Vaikka teemat ja aiheet ovat synkkiä, esityksessä on myös paljon komediaa.

Näyttelijät: Verena Schneider, Catalina Mihai, Luisa Fer Alarcon, Patrick Mihai, Murtada Hammouz, Reham Ramzy, Theresa Lange Olesen, Madeleine Dolby, Renana Pravi, Daniel Rodrigues 

Valosuunnittelu: Catalina Mihai

Tuotanto: Exit 7, Teater Aora

 
Esitetty:

TeaterHuset, Kööpenhamina

Marraskuu 2018

Image Gallery