Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Carita Drew

teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija

HAIRSPRAY (ohjaus)

Rampin kesäteatterissa nähdään palkittu suurmusikaali Hairspray! 1960-luvulle sijoittuva romanttinen ja vauhdikas tarina käsittelee omien unelmien tavoittelemista, rasisminvastaisuutta ja yhteiskunnan eriarvoisuutta.

Hieman ylipainoinen ja yltiöpositiivinen lukiolaistyttö, Tracy, haaveilee pääsevänsä esiintyjäksi TV:seen Corny Collinsin juontamaan tanssiohjelmaan. Harmin vaan, että ohjelma ottaa vain kauniita, komeita ja hoikkia teinejä tanssijoiksi. Ihmeen kaupalla kuitenkin Corny Collins valitsee Tracyn mukaan, sillä tämä edustaa katsojia ja 60-luvun Baltimoressa huokuu muutosten aika. Häikäilemätön tuottaja Velma Von Tussle alkaa sabotoimaan Tracyn TV-uraa, koska Tracy möläyttelee ohjelmassa aatteitaan yhteiskunnan eriarvoisuutta vastaan.

Hairspray perustuu legendaarisen elokuvaohjaaja John Watersin vuonna 1988 valmistuneeseen elokuvaan. Aikoinaan vain pienen piirin hitiksi jäänyt filmi nousi kotivideojulkaisuiden myötä kulttimaineeseen ja muokattiin Broadway-musikaaliksi 2002. Lopullisesti musikaali löi läpi mm. John Travoltan tähdittämän uusintafilmatisoinnin myötä vuonna 2007.

 

Rooleissa: Ida Yli-Mäenpää, Veera Mäkelä, Emmi Haapaniemi, Antti Uitto, Jeremie Kashamura, Pyry Keto, Tuomas Koskinen, Juuso Suihkonen, Jessika Pohjonen, Nansi Angalo, Madelene Teca, Piritta Tanttari, Riia Rintamäki, Anni Koivisto, Emilia Lehtiö, Janina Pohjonen, Emma Salo, Ida Metsäranta, Elina Lehtoranta, Zalfa Yehia, Valtteri Hietala

Bändi:
Koskettimet: Arttu Jaulimo
Kitara: Kristian Kollar
Basso: Laura-Maria Markus
Rummut: Lauri Saarinen
Viulu: Elina Vikman
Saksofoni: Harald Jungar
Saksofoni ja klarinetti: Tuukka Nissilä
Saksofoni ja poikkihuilu: Noora Hiltunen

Ohjaus: Carita Drew
Tuottaja: Eemu Laurila
Kapellimestari: Joona Lehto
Koreografit: Emma Uusi-Kokko ja Mikko Peltomäki
Kesäteatterivastaava: Ilmari Moisio
Puvustaja: Emmi Wargh
Graafikko ja lavastussuunnittelija: Emilia Lönnmark
Lavastaja: Juha Halonen, Teemu Lönnmark
Tarpeiston valmistaja: Emmi Lahtinen
Teknikko: Tero Iijalainen

Perustuu John Watersin elokuvaan
Käsikirjoitus: Mark O’Donnel, Thomas Meehan
Musiikki: Marc Shaiman
Laulujen sanat: Scott Whittman
Suomennos: Mikko Koivusalo

 

Esitetty:

Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi

Kesä 2019

 

Arvostelut:

"Musikaali alkaa räjähtävästi ja näyttää katsojalle heti, että nyt on harjoiteltu. Lauluosuudet ja tanssit tukevat toisiaan erinomaisesti. Siirtyminen kohtauksesta toiseen menee kirjaimellisesti kuin tanssi, eikä näytelmässä tullut lainkaan odottelun hetkiä. Musikaalin kulku oli lainehtivaa, mikä vei näytelmää jouhevasti eteenpäin jättämättä alkuperäisestä, erittäin pitkästä tarinasta kohtauksia pois."

- Emilia Kovanen, Vaasan Ikkuna 10.7.2019

 

"Painavasta teemasta ja musiikkinumeroiden vauhdikkaasta kepeydestä syntyy toimiva kokonaisuus. Energinen biitti tarttuu katsojaan kuin hiuskiinne kutreihin"

- Anna-Leena Ekroos, Pohjalainen 8.7.2019

 

Kuvat Lotta Kalamo