Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Carita Drew

teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija

ELMO (ohjaaja)

Pasi Saarisen dramatisointi Juhani Peltosen romaanista 'Elmo'. Se kertoo tarinan Elmon matkasta pienen kylän pojasta koko kansan urheilusankariksi. Ihmiset Elmon ympärillä vievät häntä äärirajoille, vaikka hän ei muuta toivoisi kun kasvattaa omenapuita, ihailla kauniita ortodoksi kirkkoja ja avioitua elämänsä rakkauden kanssa, Aliisan.

Teksti oli erittäin haastava, sillä siinä esiintyy yli 30 roolihenkilöä ja kohtaukset hyppivät ajassa ja maiden välillä kovalla vauhdilla. Harjoituksissa keskityimme eri roolihahmojen kehittelyyn ja Elmon matkojen navigointiin.

 Jarkko Tuunaisen lavastus heijasti maskuliinisuutta ja suomalaisuutta, joten sen rakennukseen käytettiin yli kilometri puuta. Esitys oli musiikkiteatteriesitys ja musiikkina kuultiin J.Karjalaisen, Dave Lindholmin ja Eppu Normaalin kappaleita, joilla tuotiin esille Elmon iloa ja tuskaa. 

Rooleissa: Aarne Wallius, Anne Tastula, Aino Hyyryläinen, Jussi Muilu, Mika Ranta, Krista Kalamo, Tuula Närvä, Matti Koivisto, Tuomas Suokko, Laura-Maria Markus, Tarja Autio, Hannele Ilona Hautamäki, Matti Koivunen

 

Esitetty:
Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi
Kesä 2013
 
Arvostelut:
 
"Syvällisistä juonteistaan huolimatta Elmon seikkailut ja näytelmän hauskat hahmot nostattivat Tropiclandian rannassa monet naurut. Elmon elämä jättää ajatuksia päähän pyörimään, ja sehän on hyvän teatterin merkki. Samoin se, että päähenkilöön pystyy samaistumaan."
- Jarkko Kangas, Pohjalainen 16.7 2013 
 
"Den väl samspelta skådespelartruppen framför Peltonens Elmo med frenesi, spelglädje och skicklighet. [...] Elmo är ett sommardrama med tänkvärt och aktuellt innehåll." 
- Christian Ahlbom, Vasabladet 14.7 2013
 
 
 

Image Gallery