Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Carita Drew

teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija

KUKA, MITÄ, HÄH?

Kiinnostuksen kohteina minulla ovat tarinat huomaamattomista ihmisistä ja heidän ihmeteoista arkisessa elämässä, ihmiset jotka ovat jostain kohtaa rikki, mutta eivät koskaan luovuta unelmistaan. Näiden lisäksi tarinat, jotka käsittelevät yliluonnollisia ilmiöitä kiinnostaa. Onko niitä olemassa? En tiedä, mutta olisi hienoa jos olisi. 

Olen käynyt elokuva- ja teatterialan koulutuksen Suomessa, Englannissa ja Australiassa.  Jatko-opintoina mm. teatteriohjauksen maisteri Lontoon East 15 Acting Schoolista, ja näyttelijätyönopettajan tutkinto Melbournen teatterikorkeakoulusta. Opettajakaartiin on kuulunut mm. Lindy Davies, John Adams, Stephen Jeffreys, Max Stafford-Clark, Jon Sanders, ja Ken Russell. Opiskelujen jälkeen olen työskennellyt teatterin parissa sekä Suomessa, että Englannissa.

 

 

Ohjaustyöni perustuu vahvasti näyttelijäntyöhön, mutta visuaalisuudella ja äänimaailmalla on tärkeä osuus esityksissä. Tarkoitus on aina luoda vaikuttava maailma tekstistä ja mennä pintaa syvemmälle, ja tuoda esiin mitä sanojen alla piilee. Tekstistä etsitään tunteita, runollisuutta ja metafysiikkaa. Esityksellä pyritään mullistamaan ihmisen kokemus rikkomalla rajoja, tuhoamalla koodeja ja löytämällä kaiken ydin. Teatteriesitys on taideteos ja sen täytyy olla enemmän kun vain puhuvia päitä. Sen täytyy olla visuaalisuuden, äänen, liikkeen, tilan ja puheen yhteistyö.

Luovuuden ja luovien ihmisten parissa työskentely on elämäni suola, ja sokeri, curry, pippuri, meirami, joskus polttava chili.

Inspiraation lähteinä mm. Caryl Churchill, Amy Winehouse, Sally Wainwright, Pina Bausch, Shonda Rhimes, Robert Wilson, Rene Magritte, Salvador Dali, Tuomari Nurmio, Jean-Pierre Jeunet, Jean-Luc Godard, François Truffaut.   

 

 

 Nämä sivut toimivat portfolionani. 

 

Kuvat Niina Stolt