Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Carita Drew

teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija

ÄIDIN TOIVE (apulaisohjaaja)

Äidin toive on elokuva, joka kokoaa yhteen kymmenen naisen tarinat eri puolilta maailmaa. Yhdistävä tekijä tarinoissa on äitiys: oman äidin läsnäolo tai sen puute on ollut ratkaiseva tekijä jokaisen päähenkilömme kohtalon määrittäjänä. Äitiys on elämänmittainen matka, jonka käänteitä ei voi ennustaa.


Naisten kertomat tarinat muodostavat runollisen, tunteikkaan elokuvan äitiydestä ja rakkaudesta: onnen hetkistä lapsen syntymän jälkeen sekä äidin ylpeydestä voidessaan tarjota lapsilleen koulutuksen vaikeissa olosuhteissa. Elokuva kertoo myös traagisista tapahtumista, syyllisyydestä ja peloista, sekä äidin huolesta. Ennen kaikkea elokuva kertoo selviytymisestä: nämä naiset ovat kamppailleet läpi uskomattomien vastoinkäymisten. He antavat toivon paremmasta huomisesta.

Elokuvan ohjaaja: Joonas Berghäll

Tuotantoyhtiö: Oktober Oy

www.oktober.fi

Ensi-ilta 16.lokakuuta 2015

 

"Elokuvassa on sellaista uskallusta nähdä asioita avarammin ja isommalta laajuudelta, mitä ei kaikilla kotimaisilla fiktioelokuvankaan tekijöillä ole. Berghäll ei jää tuijottamaan sitä ilmeisintä ja nopeinta kuvaa mikä äitiydestä olisi helppo saada."

 Aamulehti / ★★★★

 

"Katsoja poistuu leffasta puhdistuneena. -- Elokuvaa ei lapsettoman sinkunkaan kannata säikähtää: meistä jokainen on jonkun äidin lapsi."

MeNaiset / ★★★★★

 

"Kiistaton mestariteos --- Lopputulos on runollinen ja taianomainen ylistyslaulu kaikille maailman äideille."

IL / ★★★★★