Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Carita Drew

teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija

SAALISTAJAT (ohjaajan assistentti)

Räävitön, sysimustan huumorin läpäisemä luontodokumentti uhanalaisesta ihmislajista joka on pudonnut kehityksen rattaista, mutta jonka viimeiset yksilöt sinnittelevät yhä hengissä vastoin kaikkia Darwinin lakeja. Turvaverkko repeilee ja aivokapasiteetiltaan ylivoimainen nykyihminen valtaa ikiaikaiset metsästysmaat. Viimeisellä rannalla asuntomessutalojen puristuksessa lymyää vanhan alfanaaraan lauma. Nämä otukset eivät ole leppeitä kasvinsyöjiä, vaan reaktiivisia petoja, joiden patoutunut saalistusvietti alkaa äärimmäisissä olosuhteissa purkautua esiin.

Esitys on hyytävä safari hoivayhteiskunnan pimeään maanosaan, missä psykoterapian valo ei loista. Saalistaja on kesytön alkueläin, vailla älyä ja moraalia. Saalistaja tappaa syödäkseen.

Saalistajat-näytelmän aihe on arvottomuuden kokemus ihmisen sosiaalisena perintönä. Näytelmä käsittelee auttamisen ja vallankäytön symbioottista suhdetta ja seurauksia perheessä ja hoivayhteiskunnassa. Näytelmä nauraa häjysti nykyajan terapiauskonnolle ja länsimaisen ihmisen naivinnarsistiselle toiveelle lopullisesta parantumisesta.

Näytelmän kieli on karkeaa ja epä-älyllistä ja päähenkilöiden hätkähdyttävä typeryys voi hämmentää ainakin akateemisesti valveutuneita katsojia. Kaikki aikuiskatsojat ovat tervetulleita, mutta suosittelemme näytelmää erityisesti kaikille terapiaa, eheyttämistä ja kuntoutusta kokeneille ja heidän omaisilleen. Lapset eivät valitettavasti pääse seuraamaan esitystä, koska haluamme uskoa, että heillä on vielä toivoa.

 

KANTAESITYS 22.3 2017 AURINKOTEATTERI/ UNIVERSUM

HANGÖ TEATERTRÄFF 11.6.2017

TAMPEREEN TEATTERIKESÄ 8.8 - 9.8.2017

  

KÄSIKIRJOITUS JA OHJAUS: Sanna Hietala

NÄYTTÄMÖLLÄ: Wilhelm Grotenfelt, Paul Holländer, Niklas Häggblom, Milla Kangas

OHJAAJAN ASSISTENTTI: Carita Drew

LAVASTUS, PUVUT JA VALOKUVAT: Raisa Kilpeläinen

VALOSUUNNITTELU, TEKNINEN VASTAAVA: Anttoni Halonen

ÄÄNISUUNNITTELU: Niklas Nybom

LAULUJEN SOVITUS JA TAUSTANAUHAT: Miika Snåre ja Tommi Lahtonen

MASKEERAUS: Kaija Heijari

KUVAJAISET: Rasmus Vuori ja Anttoni Halonen

GRAFIIKKA: Juha Mustanoja

 

"Moraalipanikoijat ja lagomit hyggeilijät jääkööt kotiin! Sanna Hietalan kirjoittama ja ohjaama Saalistajat on sukupuuttoon kuolevan white trashin puolustustuspuhe ja pelastuslaulu." Hanna Helavuori/ Tinfo

https://www.tinfo.fi/fi/TINFO-tiedote_12__3032017#hanna

 

"Saalistajat-näytelmälle voi ennustaa kulttimainetta." Laura Kytölä/ Helsingin sanomat

http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005139096.html

Kuvat Raisa Kilpeläinen